Preparats pel 1er Mercaberri?

Benvolgudes famílies,

Des de la direcció del centre s’informa que el 21 d’abril, amb motiu de la proximitat de la diada de Sant Jordi, aprofitarem per a posar dues parades del mercat “Mercaberri”.

“Mercaberri” neix com una iniciativa per part d’un grup d’alumnes del 3r cicle de primària. Té com a objectiu inicial recaptar diners per a contribuir en la compra de ventiladors per a determinats espais de l’escola. Amb el recolzament i les idees dels companys de cicle, la predisposició de l’equip directiu i del professorat i la col·laboració de l’AMPA, la primera idea de mercat ha anat agafant forma i, en poques setmanes, s’ha convertit en un projecte.
32_Mercadillo_I_Acuarela_papel-2008_m1-1-1024x311
Però aquesta acció local promoguda per la mirada i la inquietud dels vostres fills/es, va més enllà d’una simple venda de begudes, entrepans i objectes de segona mà a bon preu amb un objectiu purament econòmic. Des de l’escola es considera aquesta iniciativa com una bonica oportunitat per a treballar tota una sèrie de valors d’acció ciutadana i social, amb els alumnes com a protagonistes. Promoure la vessant educativa de la reutilització ens porta a implicar-nos cap a un consum responsable basat en la presa de consciència de la nostra capacitat d’elecció com a consumidors.

Agafar com a referència la voluntat d’acció local dels alumnes per a una necessitat en comú, ens ha de permetre, com a comunitat educativa, anar més enllà i veure amb el “Mercaberri” un petit gest amb projecció i repercussió global. En definitiva, fomentar un sentiment de consciència i de pertinença a la societat mitjançant un acte glocal.

“L’acte educatiu no consisteix en una transmissió de coneixements, és la construcció d’un món comú” (Paulo Freire)

“Mercaberri” vendrà els següents articles: Entrepans i begudes. Manualitats.  Llibres/CD/DVD, roba.

Per a portar a terme aquest projecte demanem la vostra col·laboració en l’aportació dels articles de la venda, en les dates previstes de recollida, que seran del 13 de març al 3 d’abril.

Els vostres fills/es poden ser els encarregats de portar aquests articles a l’escola. Ara bé, si teniu un volum considerable, els podeu portar vosaltres mateixos i deixar-ho a l’aula que hi ha al costat del despatx de direcció.

Els detalls de la venda (horari, lloc, tiquets,etc) els farem arribar quan s’apropi el dia 21 d’abril.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s