AVANÇOS DE LA COMISSIÓ DE MENJADOR PER LA REDUCCIÓ DEL SOROLL

Des de l’AMPA de l’Escola Mas Clariana hem engegat un projecte per reduir el soroll al menjador de l’escola, un dels espais de l’escola on el soroll i la contaminació acústica és més elevada. La Organització Mundial de la Salut (OMS) assenyala la població infantil com un dels grups més vulnerables a patir els perjudicis del soroll en la salut.

A les escoles, en algunes zones com els passadissos, el pati o el menjador, sol traspassar-se la línia del que es considera confort acústic, que se situa en 55 dB. Als menjadors escolars, en concret, el nivell de soroll es pot situar entre 80-85 dB, mentre que el màxim de soroll permès als centres educatius és de 40 dB.

En les últimes setmanes hem estat realitzant mesures al menjador de l’escola i el soroll es situa entre 70 i 80 dB. Aquest excés de soroll pot provocar en els infants problemes de memòria, estrès, de concentració, d’aprenentatge i insomni, i afecta el seu estat d’ànim. Per aquest motiu després de festes, acabarem d’implentar les portarem a terme les següents accions:

  • Instal·lar un semàfor al menjador, per ajudar a conscienciar als infants sobre la importància de reduir el soroll per al benestar de tots.

  • Implantar l’activitat lúdica “Guardians del Silenci”, en la que els mateixos infants prendran mesures i registraran el soroll present al menjador, i ajudaran a que entre tots i totes puguem reduir el soroll.

  • Mesures correctores que ja vam avançar, com posar pilotes de tennis i taps protectors a les cadires i taules del menjador.

També, estem treballant amb l’Ajuntament per veure si es podria realitzar un estudi acústic de l’espai, per a valorar si és necessari implantar mesures correctores addicionals.Entre tots i totes farem realitat el repte de reduir el soroll al menjador, i per això us demanem que des de casa ens ajudeu a treballar amb els infants el tema del soroll, explicant-los que quan es tornin a incorporar a l’escola després de festes,  hi haurà un semàfor al menjador, si han vist les pilotes de tennis a les cadires,… si saben per a què serveixen? Què podem fer per reduir el soroll?…

Moltes gràcies per la vostra col·laboració , bones festes!

Comissió de Menjador de l’AMPA Mas Clariana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s