CAMPANYA “VOLEM UN RETORN A L’ESCOLA DE FORMA SEGURA”

Des de l’AMPA Mas Clariana hem engegat la campanya « Per una escola segura en situació de COVID19», ja que hem observat que el Departament d’Educació de la Generalitat fins a dia d’avui, no ha posat els mitjans i recursos suficients per afavorir un entorn segur a l’escola.

Per aquest motiu, animem a totes les famílies de l’escola Mas Clariana, altres escoles de Cambrils i fins i tot de tota Catalunya, amb el suport de tota la comunitat educativa, a participar en una campanya per demanar a la Generalitat les mesures suficients i adequades per preservar el dret a l’educació presencial, que és la que necessiten tots els infants i redueix més les desigualtats. A més, no volem que el retorn a l’ escola representi cap perill per la Salut dels infants i professionals que acudeixen a l’escola, principalment per aquells i aquelles més vulnerables.

Què demanem?

-Menys alumnes per classe i per tant, més contractació de docents

-Més espais disponibles, siguin cedits, remodelacions, adaptacions, etc.

-Jornada continuada mentre la situació persisteixi tenint en compte que en les entrades i sortides és on hi ha més risc de contagi

– Més mecanismes de conciliació familiar- laboral no només en períodes de quarantena sinó vetllar per tal això sigui una realitat en el futur i protegir als nostres avis.

-Mesures de prevenció i provisió de materials desinfectants, hidrogels, etc, a més de neteja i desinfecció freqüent 2 o 3 vegades al dia de les aules i zones comuns.

Volem que la Generalitat de Catalunya i l’ajuntament de Cambrils, ens doni respostes efectives per assegurar el plens drets fonamentals a l’educació i a la Salut. Si estàs d’acord, suma-t’hi amb nosaltres!!

ESCRIU AL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ

Envia un missatge al Departament d’Educació a través de la seva Bustia de Contacte INUNDEM-LA!!

A sota trobaràs les instruccions de com fer-ho.

-COMPARTEIX LA CAMPANYA

Et demanem suport comunicatiu per difondre la campanya a través del tots els teus mitjans:

– Arriba a tots els teus contactes a través de whatsapp, facebook, instagram

– Fes soroll a les xarxes socials.

– Cita’ls les xarxes socials: @educaciocat @JosepBargallo

@ajcambrils

Fes servir l’etiqueta #EscolaSegura a totes les teves publicacions

Instruccions i model per enviar al Departament d’Educació:

  1. Fes-ho a través de la seva Bustia de Contacte
  1. Un cop dins de la Bústia, veuràs que hi ha tres opcions sobre el tipus de comunicació que vols enviar. Escull l’opció: Formular una queixa
  2. A continuació trobaràs tres apartats: al Tema: “Educació i formació”; Subtema1: “Centres i serveis educatius”; Subtema 2: Centres Públics
  3. Al camp Assumpte: “Volem un retorn a l’escola de forma segura”
  4. A la secció Missatge escriu el que tu vulguis en relació amb la reivindicació. Et deixem un exemple que pots copiar i enganxar:

Benvolgudes i benvolguts,

Demano al departament d’Educació que compleixi amb el pla d’obertura de l’any 2020-21 que va anunciar la Generalitat i que recomanava un màxim de 13 alumnes a l’aula, al cicle d’educació infantil i primària, sempre mantenint la distància de seguretat, com a mesura preventiva de contagi de la COVID-19.

Exigim que la Generalitat proveeixi a tots els centres educatius de material suficient com desinfectants, mascaretes, hidrogels, termòmetres, etc i presa de temperatura diària com a mesura preventiva. També demanem que es reforci la neteja i desinfecció dels centres educatius de 2 a 3 vegades al dia mínim.

Demanem que es faciliti l’ús d’espais públics per disposar de més zones per mantenir la distància de seguretat, espais oberts, fer remodelacions, adaptacions, etc.

Per acabar, demanem mecanismes de conciliació no només pel que fa als períodes de quarantena sinó apostar per la conciliació en el futur.

Demanem i exigim que es compleixin les condicions i es posin els mitjans i recursos suficients i adequats per un retorn a l’escola presencial amb les màximes garanties i condicions de seguretat.

  1. A continuació has de posar les teves dades de contacte (només cal omplir els camps que portin un asterisc*) i en l’apartat d’avisos indicar que vols rebre una comunicació per correu electrònic cada cop que canviï l’estat de la comunicació. Així tindràs una resposta per escrit del Departament sobre la petició formulada de retorna a l’escola de forma segura.

Si ens unim tota la comunitat educativa, ho aconseguirem segur!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s