Els alumnes de tercer cicle de primària de l’escola Mas Clariana organitzen el 1er Mercaberri per Sant Jordi

L’escola ha recaptat 567 euros que es destinaran a la compra de ventiladors per a les aules

Els alumnes de 3er cicle de primària de l’Escola Mas Clariana de Cambrils van organitzar el passat 21 d’abril, coincidint amb la proximitat de la diada de Sant Jordi, la primera edició del Mercaberri amb dues paradetes en la que es van vendre entrepans i begudes, manualitats fetes pels mateixos alumnes, llibres de segona mà, així com també CD i DVD i roba que han aportat les mateixes famílies i amb el suport de l’AMPA. En total, en les dues hores en que els alumnes van estar atenent les paradetes es van poder vendre molts dels productes exposats i l’escola va recaptar fins a 567 euros.


“Mercaberri” va néixer com una iniciativa per part d’un grup d’alumnes del 3r cicle de primària, dins de l’activitat de Mediació, amb l’objectiu inicial de recaptar diners per a contribuir en la compra de ventiladors per a determinats espais de l’escola. Amb el recolzament i les idees dels companys de cicle, la predisposició de l’equip directiu i del professorat i la col·laboració de l’AMPA, aquesta idea va agafar forma i es va materialitzar.

Des del centre s’assegura que aquesta acció local promoguda per la mirada i la inquietud dels alumnes del Mas Clariana va més enllà d’una simple venda de begudes, entrepans i objectes de segona mà a bon preu amb un objectiu purament econòmic, sinó que es considera com una bonica oportunitat per a treballar tota una sèrie de valors d’acció ciutadana i social, amb els alumnes com a protagonistes. Promoure la vessant educativa de la reutilització ens porta a implicar-nos cap a un consum responsable basat en la presa de consciència de la nostra capacitat d’elecció com a consumidors.

Agafar com a referència la voluntat d’acció local dels alumnes per a una necessitat en comú, ens ha de permetre, com a comunitat educativa, anar més enllà i veure amb el “Mercaberri” un petit gest amb projecció i repercussió global. En definitiva, fomentar un sentiment de consciència i de pertinença a la societat mitjançant un acte glocal.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s